Oefeningen om tot jezelf te komen

In de drukte van alledag rennen we onszelf gemakkelijk voorbij. 's Ochtends gun je jezelf nauwelijks de tijd om op te starten en gedurende de dag ben je druk met andere mensen. Je bent bezig met denken, ontvouwt ideeën in je hoofd, analyseert problemen en stelt je open voor anderen. Je bent eigenlijk de hele dag met je hoofd bezig en dan is het goed om weer te landen.

Naar buiten

Een fijne oefening die je kunt doen als je veel met je hoofd bezig bent geweest of als je heel intuïtief bent. Je keert weer terug bij jezelf en komt in een kalme en rustige staat. Je kunt het doen in de pauze van je werk, als je een blokje omgaat na het avondeten of gewoon als je boodschappen haalt.

Ga naar buiten en als je over straat loopt, stel je dan voor dat je over een bospad loopt. Voel de verende laag en dat je bij elke stap een beetje in de bodem zakt. Toch gaat het lopen heel gemakkelijk en soepel. Vervolgens stel je je voor dat je zover door de aarde in de grond bent en je pad zich daar vervolgt. Misschien ruik je de kruidige lucht van de aarde? Voel je de verbinding met de aarde onder je voeten en naast je lichaam? Voel hoe je langzaam rustiger en kalmer wordt.

innerlijk werk en lichaamswerk bij coaching vitaal

Schud alles los, alle spanning eruit

Op alle momenten dat je een onrustig gevoel hebt of vastgelopen bent, kun je deze simpele oefening doen om weer rustig te worden. Ga simpelweg bewegen! De beweging zorgt ervoor dat je weer gaat stromen en de vastzittende energie eruit kan. Beweeg je vingers, handen, armen met wapperende bewegingen. Beweeg naar eigen capaciteit je voeten, je benen, je heupen, je middel, je schouders, je nek en je hoofd. Schud alles los. Haal lekker een paar keer diep adem. Je kunt ook dansen, wandelen, de tuin aanvegen of op een andere manier in beweging komen. Maar dit schudden is heel effectief, kost weinig tijd en je kunt het altijd en overal doen. Als je op je werk een lastig gesprek hebt gehad en je wilt de onrust kwijt, loop even naar de wc en schud het eruit!

Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf!

TRE of Tension Releasing Exercises is een methode die nog een paar stappen verder gaat dan bewegen, zoals met de vorige oefening. Het is een methode om vastzittende stress en spanning van het lichaam, weer kwijt te raken. Een natuurlijke manier om zen in je leven te halen. Het is een zelfzorgmiddel. Met drie lessen raak je vertrouwt met de oefeningen en ga je thuis zelf ermee aan de slag. Ideaal om de dagelijkse stress kwijt te raken en eigenlijk de énige methode om dieper in het lichaam opgeslagen spanning te ontladen. Ik ben gecertificeerd TRE® Provider en begeleid mannen en vrouwen met TRE lessen in mijn praktijk in Nieuwkoop en Rotterdam.

Anneke was mantelzorger en toen haar moeder overleed, zocht zij een manier om de vastgezette spanning van jaren weer kwijt te raken. Lees haar verhaal en hoe TRE haar heeft geholpen.

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je ergens voor aanmeldt? Blijf er dan niet mee zitten. Stuur mij een mailbericht.

Irene Schaap van Coaching Vitaal en TRE Praktijk 10 

Hartelijke groet, Irene Schaap
Gecertificeerd TRE® Provider en Allround hypnosetherapeut