irene schaap van coaching vitaal en tre praktijk

Over Coaching Vitaal en TRE Praktijk

Ik ben Irene Schaap – Warm, zacht en Zen brenger. Ik werk live in Nieuwkoop of Rotterdam voor zen zoekende vrouwen. Ontdek hoe je met een simpele methode stress en spanning kwijtraakt. Een uniek zelfzorgmiddel van Moeder Natuur!

Individuele TRE lessen

TRE - Tension Releasing Exercises is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het is een zelfzorgmiddel om dagelijkse stress en diepe, chronische spanning in het lichaam kwijt te raken.

Via een set van zeven simpele, fysieke oefeningen leer je je natuurlijke ontladingsmechanisme te activeren en te reguleren waardoor spierspanning vrijkomt en het zenuwstelsel kalmeert. In mijn praktijk in Nieuwkoop en Rotterdam begeleid ik vrouwen bij individuele TRE lessen. Meestal zijn twee tot vier lessen voldoende om het kwijtraken van lichamelijke spanningen door middel van TRE met vertrouwen zelf thuis te vervolgen.
 
Handig om te weten over mijn TRE begeleiding:
 • Begeleiding voor vrouwen.
 • Kortdurende begeleiding, geen lang traject.
 • Je hoeft niet lenig of atletisch te zijn.
 • Een zachte aangeboren manier van Moeder Natuur om spanning kwijt te raken en je zenuwstelsel te kalmeren.
 • De zeven oefeningen om het mechanisme te activeren zijn eenvoudig en niet moeilijk uit te voeren. Na verloop van tijd zijn de voorbereidende oefeningen meestal niet meer nodig.
 • Gemiddeld zijn twee à vier lessen nodig om het ontladen veilig aan te leren.
 • Het is een zelfzorgmiddel waarmee je vlot zelf thuis aan de slag kan.
 • Ik ben aangesloten bij TRE® Nederland en TRE® Worldwide.

Meer lezen over TRE:

Specials

De basis van mijn praktijk is TRE®. Daarnaast zijn er de specials, ontwikkeld voor een specifieke doelgroep. Neem 'ns een kijkje, wie weet is het precies waar jij naar op zoek bent! Bekijk de specials.

Groepslessen TRE

Groepslessen TRE® bij !Triggr in ter Aar (Zuid-Holland).

TRE is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het is een zelfzorgmiddel om dagelijkse stress en diepe, chronische spanning in het lichaam kwijt te raken.

Via een set van zeven simpele, fysieke oefeningen leer je je natuurlijke ontladingsmechanisme te activeren en te reguleren waardoor spierspanning vrijkomt en het zenuwstelsel kalmeert. Elke groepsles is samengesteld volgens de officiële TRE methode. Dit heeft als voordeel dat je je lichaam beter leert kennen en deze kennis neem je mee op het moment dat je spanning ontlaadt. Zo bouw je stap voor stap het vertrouwen op om veilig en vooral ontspannen spanning in het lichaam kwijt te raken.

Irene Schaap is gecertificeerd TRE® Provider en werkt vanuit haar praktijk in Nieuwkoop en Rotterdam. Zij begeleidt de compacte groepjes van maximaal vijf deelnemers. In twee lessen raak je vertrouwt met de methode zodat je het thuis als zelfzorgmiddel gaat inzetten.

Wil je iets aan mij voorleggen? Stuur mij een bericht.

Betaling

Voor het afrekenen vraag ik je om contact met mij op te nemen. Ik stuur je de betaalgegevens ten behoeve van de betaling. Het is ook mogelijk dat ik je een betaalverzoek stuur via mijn zakelijke ING rekening, dan heb je in een keer alle gegevens voor de betaling. Alle TRE lessen en andere behandelingen worden vooraf betaalt. Hieronder staat het aanbod van TRE lessen voor je klaar om uit te kiezen.

TRE lessen bij Coaching Vitaal

Over de extra cadeautjes bij de TRE lessen

Zoals je in het bovenstaande overzicht ziet, staan er een of meerdere cadeautjes voor je klaar. Het is afhankelijk van het aantal lessen dat je in een keer afrekent. Hieronder lees je meer over de cadeautjes.

Eerste presentje is een geleide visualisatie voor:

 • Diepgaande ontspanning.
 • Prettig lichamelijk en geestelijk gevoel.
 • Innerlijke kracht.

Wat is een geleide visualisatie?

Bij een geleide meditatie word je stapje voor stapje door de meditatie heen geleid. Je hoeft alleen mijn stem te volgen en je verbeelding te gebruiken. De beelden, suggesties die ik je meegeef hebben een positief effect op je lichaam en geest.

Haal met deze geleide meditatie telkens een stukje Vrouwenkracht op. Je kunt de dag beginnen en profiteren van het ontspannen en krachtige gevoel dat je door het luisteren naar de opname krijgt. Of je gebruikt de opname om de dag achter je te laten en rustiger te slapen.

T.w.v. 22,00 euro

Tweede presentje is het officiële TRE® instructieboekje. In dit compacte boekje lees je in heldere taal meer over stress, spanning, trauma en PTSS. En hoe TRE® een rol speelt om het lichaam terug te laten keren naar een toestand van rust en herstel.

T.w.v. 5,00 euro

Derde presentje is een leuk bedrukt (yoga)oogkussentje voor nog meer ontspanning na de TRE sessie.

T.w.v. 7 euro

Twee praktijken

Adres en openingstijden van de praktijken

Coaching Vitaal en TRE Praktijk heeft beschikking over twee locaties:

 • Beethovenlaan 39, 2421 TV in Nieuwkoop (Zuid-Holland). Op afspraak maandag t/m vrijdag.
 • Crooswijksesingel 50D, 3034 CJ Rotterdam (Zuid-Holland). Op afspraak op maandagen en woensdagmiddag*.

De praktijken zijn geopend van 09.30-16.30/17.00 uur. In overleg kan een TRE-les in de avond worden afgesproken. Ook zijn er mogelijkheden voor TRE groepslessen met maximaal vijf deelnemers.

* NB De afspraken in Rotterdam probeer ik zoveel mogelijk 'te bundelen' op een dag. Vanuit milieuoverwegingen, parkeerkosten en efficiëncy plan ik minstens twee cliënten. Voor de praktijk in Nieuwkoop zijn de mogelijkheden flexibeler.

Handig om te weten

Neem een warm vest/trui mee. Als je lang stilzit- of ligt kan het fris worden.

Deelnemers voor TRE lessen ontvangen na betaling meer informatie over de methode, de lessen en de extra's.

Contactgegevens

Een berichtje sturen 

Website: www.coachingvitaal.nl

Algemene voorwaarden en Wkkgz

 

Covid-19 richtlijnen (indien nodig)

De praktijk is aangesloten bij het NIBIG en volgt de CAM-sector breed Leidraad infectiepreventie Covid-19. Dat houdt in dat voor een bezoek aan de praktijk vooraf een aantal vragen worden gesteld en dat rond het bezoek zelf ook hygiëne voorzorgsmaatregelen worden genomen om elkaar veilig te houden. Bijvoorbeeld het hanteren van 1,5 meter afstand en het reinigen van handen en contactpunten. De behandelstoel of yogamat (bij TRE) worden beschermd met een grote handdoek en na elke cliënt verschoond. 

 

 

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Bodymotion zomerworkshop 2022Ontrafel de verborgen stresspunten in je leven.
Ontdek manieren om hiermee om te gaan.
De zomerworkshop Bodymotion voor vrouwen
die worstelen met emoties.

Waar je vanaf wilt, daar moet je eerst heen.

Stukje bij beetje meer zen en sereen.

Zacht, compassievol en vriendelijk.

Dàt is de weg naar geluk.

Spanning loslaten bij coaching vitaal 13