Ik ben Irene Schaap – Warm, zacht en Zen brenger. Ik werk live in Nieuwkoop of Rotterdam voor zen zoekende vrouwen. Je ontdekt hoe je met een simpele methode stress en spanning kwijtraakt. En welke aanpak je innerlijke beleving in evenwicht brengt.

Voelt je lichaam strak en gespannen? Heb je lichamelijke klachten en kwalen? Bijvoorbeeld in het gebied van je nek, kaken, schouders, (onder)rug en buik?

Zit je daarnaast psychisch in de knel? Ben je eigenlijk jezelf uit het oog verloren?

De aanleiding daarvan kan heel uiteenlopend zijn:

 • Een ziekte.
 • Een scheiding.
 • Een traumatische gebeurtenis.
 • Een (dreigende) burn-out.
 • Chronische stress- en spanningsklachten.
 • Innerlijke conflicten.

Hoe deze delen vaak een rol spelen bij burn-out klachten

Is de rol van de Innerlijke criticus in je leven groter dan je lief is? Hoor je de hele dag een dwingende stem die je vertelt dat je het fout doet? Dat je niet oké bent? Wordt dit versterkt door een innerlijke Perfectionist die je wel even zal vertellen waar je allemaal aan moet voldoen. Staat er ook nog een innerlijke Pusher (drammer) te roeptoeteren om je aan te sporen nog beter je best te doen en nog harder te werken? Is er ook nog een sterke Pleaser in jou aanwezig? Ik kan mij voorstellen dat je je moe voelt en merk je dat de rek eruit is.

Hoe zien de logische stappen naar innerlijk werk eruit?

De eerste logische stap is gericht op lichaamsspanning kwijtraken. Meestal zijn 2 tot 4 TRE® lessen nodig om je vertrouwt te maken met de methode. Daarna kun je thuis zelf stukje-bij-beetje spanning ontladen. TRE® is een mooie basis om op verder te borduren richting innerlijk werk. 

De tweede logische stap is innerlijk werk. Het lichaam raakt door de TRE® stapje-voor-stapje meer ontspannen. Het loslaten van spanning gaat vaak samen met het loslaten van vastgezette emoties. Emoties zijn onze drijfveren in het leven. Het zijn signalen die ons iets willen vertellen. Tegelijkertijd kan het ervaren van emoties ook spannend zijn. Ze zorgen voor een bepaalde reactie. Je hebt het gevoel er geen controle over te hebben. Je voelt je boos, geïrriteerd of onrustig. Je voelt je verslagen, depresssief of verdrietig. Emoties zorgen ook voor een gedachtenstroom. Gedachten leiden gemakkelijk naar piekeren en zorgen maken.

Wat gaan we doen?

 • In kaart brengen welke triggers bij jou bepaalde emoties oproepen.
 • Helder krijgen welke opgekropte emoties in je onderbewustzijn een eigen leven zijn gaan leiden.
 • Je leert stapje-voor-stapje om te gaan met emoties en gedachten zodat je niet opnieuw in een stressrespons terecht komt.
 • Samen gaan we in mijn 'toolbox' technieken en methoden kiezen die bij je passen.

Wat bereik je met innerlijk werk?

Innerlijk werk leidt naar innerlijke geestelijke vrijheid. Het geeft een gevoel van opluchting. Je merkt dit op geestelijk én lichamelijk gebied. Chronische spanningsklachten zoals rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, verstoorde spijsvertering worden minder heftig ervaren of verdwijnen in het geheel. Sterke reacties op specifieke emoties die je regelmatig ervaart verzachten. Je kan beter relativeren en vanaf een afstandje situaties bekijken. De energie neemt toe. Je voelt je opgeruimder. Je bent beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven.

Hoe ziet mijn toolbox eruit?

De methoden en technieken van Coaching Vitaal en TRE Praktijk:

 • Lichaamswerk: Tension Releasing Exercises - TRE®.
 • Hypnotherapie (met name delenwerk)*.
 • Ondersteuning gebaseerd op de Polyvagaaltheorie in therapie van Deb Dana.
 • Opdrachten en oefeningen (bij mij in de praktijk en thuis).
 • Luisteren naar MP3 opnames (zoals zelfhypnose en geleide visualisatie).

* Verder lezen over innerlijke beleving en delenwerk.

Een oriënterend kennismakingsgesprek afspreken

Als je de behoefte voelt, breng ik zen terug in je leven. Ik luister samen met jou naar de verhalen van je innerlijke delen. Deel mijn warmte en kalme energie met jou. Je leert jezelf op een andere manier kennen. Je leert ondersteunende technieken en methoden in te zetten bij uitdagende situaties.  Met mijn begeleiding laat je stukje-bij-beetje spanning los. Thuis ligt straks voor jou een geruststellend zelfzorgmiddel onder handbereik klaar. Een natuurlijke methode om telkens zen in je leven terug te brengen.

Herken je de stress- en spanningsklachten bij jezelf? Ben je op een punt in je leven dat je meer ontspannen in het leven wil staan? Schrijf mij een kort berichtje om een oriënterend telefonisch gesprek af te spreken. Ook bij vragen of twijfels, blijf er niet mee zitten. Stuur mij hier een berichtje

 

irene schaap van coaching vitaal en tre praktijk

Hartelijke groet, Irene Schaap
Shake jezelf zen met TRE. Alle stress en spanning uit je lijf!

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Bodymotion zomerworkshop 2022Ontrafel de verborgen stresspunten in je leven.
Ontdek manieren om hiermee om te gaan.
De zomerworkshop Bodymotion voor vrouwen
die worstelen met emoties.

Waar je vanaf wilt, daar moet je eerst heen.

Stukje bij beetje meer zen en sereen.

Zacht, compassievol en vriendelijk.

Dàt is de weg naar geluk.

Spanning loslaten bij coaching vitaal 13