Grenzen stellen betekent dat je de moed hebt om van jezelf te houden ook al riskeer je daarmee dat je anderen teleurstelt. Brené Brown.

Lijk jij op mijn cliënten?

Is het leven voor jou uitdagend? Ervaar je stress- en spanningsklachten?

In mijn praktijk begeleid ik voornamelijk vrouwen die zich gewoonweg beter willen voelen. Vaak proberen zij van hun klachten af te komen door jarenlange bezoeken aan verschillende hulpverleners. Zij kloppen aan bij reguliere hulpverleners zoals (huis)artsen, psychologen en fysiotherapeuten. Daarnaast zoeken zij hulp bij aanbieders van alternatieve geneeswijzen. De resultaten zijn wisselend.

Wat ik vaak van hen hoor is dit: ‘Mijn huisarts/specialist/fysiotherapeut/…… geeft aan dat de oorzaak van mijn klachten door stress en spanning komt. Daar moet ik aan werken maar zij vertellen mij niet hoe ik dat moet doen!’

Mijn cliënten zoeken een methode om hun overprikkelde zenuwstelsel tot rust te brengen. Ergens in hun leven is er iets scheef gegaan. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Het speerpunt in mijn praktijk is lichaamsspanning kwijtraken. Zij zijn bij mij dus op de goede plek. 

Hoe het in je leven scheef kan lopen…

Daar kunnen diverse oorzaken voor zijn. Ik noem er een paar:

 • Ziekte.
 • Verlies van een dierbare.
 • Verlies van een baan of inkomen.
 • Mantelzorg.
 • Scheiding.
 • Traumatische gebeurtenis.
 • Ongewenste of plotselinge veranderingen in je leven.
 • Conflict met iemand.

Dit zijn de redenen waarom vrouwen bij mij komen

Na én tijdens een drukke en spannende tijd bouwt je lichaam vaak spanning op. Die spanning mag je lichaam ook weer verlaten. Veel mensen weten niet hoe zij dat moeten doen. Terwijl het heel belangrijk is om de spanning niet op te laten lopen. Dát geeft namelijk diverse geestelijke- en lichamelijke klachten. Daarom is het wenselijk de spanning in het lichaam weer kwijt te raken, zodat je voorkomt dat je klachten krijgt. Heb je al klachten door opgebouwde spanning? Het geleidelijk aan wegnemen van spanningen zorgt dat je broodnodige rust en ontspanning in je leven brengt. Vervolgens ga je de weldadige uitwerking in je lichaam ervaren. 

Stress en spanning voel je in je lichaam

Je hebt niet altijd de controle over gebeurtenissen in je leven. Je gaat dan ongewild over je grenzen heen. Loopt de spanning in je leven én je lichaam op, ontwikkel je op een gegeven moment klachten.

Hoe herken je geestelijke en lichamelijke overschrijding van je grenzen? Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:

 • Vermoeidheid.
 • Strak en gespannen lichaam.
 • Slaapklachten.
 • Stress en spanning.
 • Chronisch onrustig en gespannen voelen.
 • Je geestelijk terugtrekken in je eigen 'bubbel'.
 • Een innerlijke leegte voelen (alleen, eenzaam en verlaten).
 • Moe en vol hoofd ervaren.
 • Lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, tandenknarsen, nek/rug/schouderklachten.

Deze klachten kunnen elkaar afwisselen afhankelijk van de situatie of periode in je leven. Het is ook altijd een goed idee om even langs de huisarts te gaan om ziekten uit te sluiten.

Zen in je leven halen

Elk mens kan in zijn of haar leven weleens wat hulp gebruiken. Juist bewuste (en kritische) en perfectionistische mensen (die graag geven) vinden het lastig om actief hulp in te roepen.

‘Dat moet ik toch zeker zelf kunnen oplossen!’

‘Ik wil liever niemand lastig vallen’

‘Dat komt nog wel een keer… eerst moet ik ….’

Leef je met het idee dat het leven je een levensles voorschotelt? Dat is een prachtige instelling waar naar mijn idee waarheid in schuilt. Echter… neem de signalen serieus wanneer bepaalde thema’s in je leven telkens blijven terugkeren.

Dit is waarom vrouwen voor mij kiezen

Patrice uit Rotterdam: Irene neemt echt de tijd en legt alles goed uit, op een manier die het beste bij mij paste. Ook de nazorg heb ik als erg fijn ervaren, vooral omdat ik dat niet verwacht had. Tussen de afspraken door mag je altijd vragen stellen. Ze heeft echt passie voor waar ze mee bezig is. Ik vind het top! 

Irene uit Alphen a/d Rijn: De terugkommiddag hielp mij om TRE weer met wat meer regelmaat terug te brengen in mijn leven. Ik merkte na 2x zelf oefenen al dat ik meer naar voelen kon en meer uit mijn hoofd kon komen. Ik ben benieuwd wat het mij nog meer gaat brengen. 

Jacqueline: Ik kan de dag weer beter aan en het gevoel van spanning in mijn lichaam is sterk afgenomen. Ik ben zo blij dat ik Irene heb gevonden en ik weet zeker dat TRE altijd een deel van mijn leven zal blijven. 

Annemiek: ….sindsdien is de constante onrust uit mijn lichaam weg, ik slaap beter, mijn eetlust is weer terug en heb meer energie, kortom mijn oorspronkelijke positiviteit is er weer! 

Lia Verhage uit Nieuwkoop: Ik slaap al meer door en mijn hoofdpijn is een stuk minder. Ik voel al wat het me kan brengen en ga zeker zelf door. Zeker voor iedereen aan te bevelen! Ik vond het erg prettig/fijn/wonderlijk/ ontspannend/veelbelovend. 

A. Bos, Roelofsarendsveen: TRE heeft mij heel veel gebracht. Het helpt mij enorm om een diepe ontspanning te voelen en de opgeslagen stress los te laten. Echt een bevrijding. Heel fijn om niet te hoeven praten, maar iets met je lijf te kunnen doen en het werkt nog dagen door.

 

Ik kan jou ook helpen

Warm, zacht en Zen brenger

Omdat het leven soms knap uitdagend is, heeft de natuur daar iets op gevonden. Ik heb het over een aangeboren manier om opgebouwde spanning in je lichaam weer kwijt te raken. Als je de behoefte voelt breng ik zen terug in je leven. De methode waar ik het over heb is TRE -Tension Releasing Exercises. Meestal zijn een paar lessen voldoende om ermee vertrouwt te raken. Ik deel daarin mijn zachtheid en warmte met jou. Je leert je lichaam op een andere manier kennen. Met mijn begeleiding laat je stukje-bij-beetje spanning los. Het geeft veel vertrouwen en geruststelling om dit zelfzorgmiddel op elk gewenst moment thuis in te zetten. Een natuurlijke methode van Moeder Natuur om telkens zen in je leven terug te brengen. Wil je hierna nog verder om bijvoorbeeld sterke rollen van de Criticus en de Perfectionist in je leven meer in balans te brengen? Daarvoor ben je ook van harte welkom in mijn praktijk.

Ik nodig je uit om 's een kijkje te nemen bij mijn gratis ♥ aanbod. Daar staat een bijzondere reis door je lichaam voor je klaar ♥. Hiermee ontdek je welke delen van je leven aandacht nodig hebben. Of krijg je bevestiging wat al helemaal op orde is. Gewoon door te luisteren naar de taal van je lichaam. Het is een ontspannende reis waar je door mij wordt begeleid. Je zet een paar oortjes op, legt pen & papier klaar en luistert naar de opname.

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je ergens voor aanmeldt? Blijf er dan niet mee zitten. Stuur mij een mail of WhatsApp bericht.

mailbericht sturen naar Irene Schaap

WhatsApp bericht sturen naar Irene Schaap

 

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Bodymotion zomerworkshop 2022Ontrafel de verborgen stresspunten in je leven.
Ontdek manieren om hiermee om te gaan.
De zomerworkshop Bodymotion voor vrouwen
die worstelen met emoties.

Waar je vanaf wilt, daar moet je eerst heen.

Stukje bij beetje meer zen en sereen.

Zacht, compassievol en vriendelijk.

Dàt is de weg naar geluk.

Spanning loslaten bij coaching vitaal 13