Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf!
Ik ben Irene Schaap – Warm, zacht en Zen brenger. Ik werk live in Nieuwkoop of Rotterdam voor zen zoekende vrouwen.

Ontdek het unieke zelfzorgmiddel van Moeder Natuur voor meer rust en ontspanning!

Spanning loslaten bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop 6

Er was eens een gazelle...

Ken je het verhaal van de gazelle die op de steppe rent voor zijn leven? Hij wordt achterna gezeten door een hongerige leeuw die in hem zijn volgende maaltijd ziet! De gazelle vliegt over de vlakte. Zijn lichaam vól samengebalde energie. Eén brok explosieve spieren. De gazelle rent wel drie kilometer als het nodig is. Gelukkig voor de gazelle, druipt de leeuw dit keer af. Nu gebeurt er iets bijzonders want nu de gazelle voelt dat hij veilig is, gaat hij liggen en geeft zich over aan een natuurlijk mechanisme. Zijn lichaam gaat helemaal vanzelf trillen en beven. Hiermee raakt het dier de overtollige energie kwijt, die nog in zijn lichaam is opgeslagen. Na enige tijd staat hij op en voegt zich bij de rest van de kudde. Tot het volgende roofdier honger krijgt...

Ontdek de gazelle in jezelf

Jij kreeg dit mechanisme van moeder natuur ook bij je geboorte mee. Net als de gazelle. Helaas zijn veel mensen vergeten hoe zij opgebouwde lichaamsspanning kwijtraken.

Terwijl je elke dag spanning in je lichaam opbouwt. In het verkeer. Bij een discussie. Wanneer je iets spannend vindt. Tijdens een presentatie. Vlak voor een examen. Bij een ingrijpend moment. In de stoel van de tandarts. Als iemand iets naars zegt. Als je je verloren voelt. Wanneer iets te moeilijk is. Als je je machteloos voelt. Noem maar op…

Hoe je spanning voelt in je lichaam

Je merkt het in je lichaam als je spanning opbouwt. Zoals wanneer je je kaken op elkaar klemt. Je schouders optrekt. Je buikspieren aanspant. Een frons maakt. Je vuisten balt. Je billen dichtknijpt. Je adem inhoudt. Continu praat. Je terugtrekt. Bekvecht. Wegloopt. Deuren dicht smijt. Je verdedigt. Je overgeeft.

Spanning na ingrijpende momenten

Soms zijn situaties en gebeurtenissen zo ingrijpend, dat we ons overspoeld voelen. Dit noemen we traumatische gebeurtenissen. Dit bouwt ook spanning op in je lichaam. Die er weer uit moet.

Veel mensen doen dat niet. Zij vinden het raar om toe te geven aan trillen en beven. Daarbij komt dat we steeds minder bewegen. Daarom hebben veel mensen een strak en gespannen lijf. Van al die opgebouwde spanning. Door dagelijkse stress, chronische stress en ingrijpende gebeurtenissen. 

Gevoelige mensen nemen spanning over

Mensen die er gevoelig voor zijn kunnen zelfs spanning van andere mensen overnemen. De meeste mensen hebben daar helemaal geen erg in. Het gaat helemaal vanzelf. Sommige mensen herkennen dit wel bij zichzelf en leerden om het telkens weer los te laten. Het is fijn om opgebouwde spanning die je overnam van iemand anders ook weer kwijt te raken. Dan komt TRE® om de hoek kijken!

Als de emoties bij jou hoog oplopen

Een kritische opmerking van je partner schiet bij jou makkelijk in het verkeerde keelgat! Als iemand de kantjes ergens afloopt, kun je het niet verkroppen. Onrecht dat kinderen of dieren wordt aangedaan trek jij je persoonlijk aan. Je kijkt uit het raam en ziet de zon schijnen en hoort de vogeltjes tsjilpen... dit prachtige moment neem je de hele dag met je mee! Kijk... de ene persoon is gewoon emotioneler in zijn of haar uitingen dan de ander. Het lijkt alsof alles meer intens wordt beleeft. De mooie en de minder mooie dingen. Op zich is er niets mis met het beleven van emoties. Het is zelfs heel gezond om emoties te ervaren. Het wordt anders als je regelmatig wordt overspoelt door emotionele gevoelens wat je functioneren in de weg zit.

Gaandeweg leer je in het leven manieren om hier beter mee om te gaan. Je leert om meer afstand te nemen en je minder mee te laten slepen in je gevoel. Je slaapt er eens een nachtje over om de volgende dag pas ergens op te reageren. Omdat jij tot in je tenen ergens op kan reageren en het soms niet uitkomt dat je je emotie uit, is het nodig om opgebouwde spanning weer af te laten vloeien. Bedenk dat het stelselmatig onderdrukken van je emoties werkt als een snelkookpan. Op een gegeven moment moet de druk eraf. Gelukkig is daar wereldwijd een simpele methode voor ontwikkeld. 

Persoonlijke begeleiding 

Kom naar mijn praktijk in Nieuwkoop of Rotterdam en ik leer je om de spanning te laten gaan. Volgens hetzelfde mechanisme van de gazelle in mijn verhaal hierboven. Heel zacht en stukje-bij-beetje mag je dagelijkse spanning en oude opgebouwde spanning ontladen. Ik begeleid je daarmee zodat het heel relaxed gaat. Na een paar lessen in de praktijk doe je het zelf thuis. Ben jij toe aan meer zen in je leven? 

Video over TRE bij Coaching Vitaalpng

 

review Coaching Vitaal en TRE Praktijkreviews tre praktijk en coaching vitaal 3

 TRE lessen bij TRE praktijk

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Bodymotion zomerworkshop 2022Ontrafel de verborgen stresspunten in je leven.
Ontdek manieren om hiermee om te gaan.
De zomerworkshop Bodymotion voor vrouwen
die worstelen met emoties.

Waar je vanaf wilt, daar moet je eerst heen.

Stukje bij beetje meer zen en sereen.

Zacht, compassievol en vriendelijk.

Dàt is de weg naar geluk.

Spanning loslaten bij coaching vitaal 13