Ik ben Irene Schaap – Warm, wijs en Zen brenger. Ik werk live in Nieuwkoop of Rotterdam voor zen zoekende vrouwen én mannen. Ik help je ontdekken hoe je met een simpele methode stress en spanning kwijtraakt.

Coaching Vitaal en TRE Praktijk biedt TRE lessen en innerlijk werk aan. De TRE lessen zijn voor mannen en vrouwen. Er is geen verschil in de begeleiding van TRE bij mannen of vrouwen. Het is een lichaamsgerichte methode die geschikt is voor de meeste mensen.

Bij innerlijk werk trajecten en behandelingen (of een combinatie van TRE en innerlijk werk zoals Body & Mind) richt ik mij puur op vrouwen. 

Ik vind het belangrijk dat mannen en vrouwen het bijzondere ontladingsmechanisme leren kennen waarmee zij vastgehouden spanning en stress in het lichaam, weer kwijtraken. Het is voor iedereen belangrijk om weer aangesloten te zijn op een natuurlijke manier om het lichaam weer te ontspannen. Vastgehouden spanning is vaak te herkennen omdat het lichaam zelf signalen afgeeft. Spanning in het lichaam kan zich vastzetten in plekken zoals de nek- en schouders, het middenrif, de rug en het bekkengebied.

Gespannen psoas spieren (deze spieren verbinden je bovenlichaam met je onderlichaam) zijn een ander teken dat het lichaam teveel spanning vasthoudt. De psoas spieren zijn als eerste betrokken bij de vecht- en vlucht respons. Daar wordt energie opgebouwd om te kunnen vechten, te verdedigen of te vluchten. Dáár mag de spanning ook als eerste weer het lichaam verlaten. Dat laatste deel komt vaak niet aan bod waardoor de spanning zich opbouwt. Dit kan klachten geven zoals hoofdpijn/migraine, kaakklachten zoals tandenknarsen, heup- en knieklachten en de eerder genoemde nek- en schouderklachten.

TRE voor mannen bij Coaching Vitaal en TRE Praktijk

In drie lessen leer je het mechanisme om dagelijkse spanning en vastgezette spanning van het lichaam zelf los te laten. Daarna is het een zelfzorgmiddel dat je thuis regelmatig inzet om spanning kwijt te raken.

 

TRE tension releasing exercises bij Coaching vitaal

In deze korte video (in het Engels) krijg je een indruk van de toepassing van TRE en hoe het ontladen, het kwijtraken van lichaamsspanning, eruit ziet.

Over TRE Tension Releasing Exercises in de media

Over Tension Releasing Exercises - TRE zijn de afgelopen jaren artikelen in de Libelle, Psychologie Magazine en Yoga Magazine verschenen. 

Heb je interesse om TRE te leren en op die manier je natuurlijke mechanisme voor ontspannen weer 'aan' te zetten?

Stuur mij een mail-bericht als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor de eerste les. Daar zijn mogelijkheden voor in Nieuwkoop en Rotterdam.

 

irene schaap van coaching vitaal en tre praktijk

Hartelijke groet, Irene Schaap
Gecertificeerd TRE® Provider en Allround hypnosetherapeut