Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

Werken bij bedrijven en gemeenten

Over Irene neemt je vele jaren mee terug toen ik gedurende 2,5 jaar de opleiding voor leerling verpleegkundige A volgde. Ik droomde van een kinderaantekening. Helaas heb ik het niet kunnen afmaken. Daarna bracht ik pakweg 30 jaar door bij bedrijven en gemeenten in verschillende functies en branches. Ik begrijp dus heel goed hoe het voelt om je steentje bij te dragen, maar ik heb ook ervaren dat de balans zoek is. Ik zou willen dat TRE® toen al onderdeel van mijn leven was. Dan had ik meer ontspannen mijn werk gedaan. Die ontspanning had ik meegenomen in mijn privéleven. Het had mij meer ruimte gegeven om te reflecteren op mijzelf. Het had de nodige rust gebracht in mijn leven. Als ik nu terugkijk zie ik een vrouw die het af en toe best moeilijk had. Mij openstellen en kwetsbaar durven zijn... het ging allemaal niet vanzelf. Gelukkig zit ik nu lekker in mijn vel en daar heb ik ook bewust veel tijd en moeite in gestoken. Meer tevredenheid, vitaliteit en emotioneel meer stabiel, dat gun ik andere vrouwen ook!

Thuiskomen...

Thuiskomen doe ik in het landelijke Nieuwkoop samen met mijn man en dochter, waar we het samen goed hebben.

Voor vrouwen het verschil maken

Zo’n jaar of zeven geleden begon ik een nieuwe weg voor te bereiden. Ik wilde iets moois opbouwen om vrouwen te ondersteunen. Om voor vrouwen écht het verschil te maken, zodat ze vitaler in het leven staan. Dus ik leerde over functionele voeding en functioneel coachen. En kreeg een breder begrip over stress, emoties, slapen, spelen, gedrag, presteren, voeding, bewegen en gezondheid.

Werken met het onderbewustzijn

Ik nam van de modules over voeding en coachen mee, dat veel zich afspeelt in het onderbewustzijn. Hoe je vandaag in het leven staat heeft te maken met je persoonlijke geschiedenis. Je wordt gevormd door je ervaringen. De fijne en ook de minder fijne ervaringen. Dus certificeerde ik voor Allround Hypnosetherapeut en volgde in Nederland en België nog allerlei verdiepende hypnose technieken en -methoden… maar ik was daarmee nog niet klaar. Eerst ging ik mijn praktijkruimte geschikt maken en nam ik afscheid van mijn werk bij de gemeente Leiden. Toen nam ik de volgende stap…

Tension Releasing Exercises - TRE® is werken met het lichaam

Ik nam een nieuwe stap want er kwamen in de praktijk ook mensen met gespannen en overprikkelde lijven. Zij konden onvoldoende meegaan met de hypnosebehandeling. Ik zag dat er bij deze mensen eerst spanning uit moest om ruimte te maken voor volgende stappen. En vervolgens kwam Tension Releasing Exercises (TRE®) op mijn weg. Eerst omdat ik het persoonlijk goed kon gebruiken. TRE® zorgde ervoor dat mijn vastzittende en gespannen lijf weer ging stromen. Op spiritueel vlak bracht het mij ook de nodige verdieping. In november 2018 startte ik met de opleiding van TRE® Provider. Het coronavirus zorgde voor de nodige uitdagingen en vertragingen tijdens de opleiding. Gelukkig kon ik zelf veel spanningen ontladen met TRE® 😉.

Voor wie het nodig heeft

Ik begeleidde tijdens mijn opleiding proefdeelnemers met TRE® lessen (individueel en groepen) en zag mooie resultaten. Nu vinden steeds meer vrouwen de weg naar mijn praktijk in Nieuwkoop en Rotterdam. Het voelt heel bevredigend om deze methode van Moeder Natuur te mogen uitdragen aan iedereen die de helende werking zo goed kan gebruiken.

Een mooie toekomst voor vrouwen met vastzittende lijven

Hoe ik de komende tien jaar voor mij zie? Ik zie vrouwen en zij komen naar mij toe om hun vastzittende gespannen lijven weer te ontspannen. Zij leren een natuurlijke methode om opgebouwde spanningen door stress en trauma te ontladen, zodat ze het als zelfzorgmiddel thuis gaan gebruiken. Ik zie een meer ontspannen toekomst voor al die vrouwen!

Warm, zacht en Zen brenger

Ontdek óók de natuurlijke methode van Moeder Natuur om zen in je leven terug te brengen! Bouw hiermee geestelijke en lichamelijke veerkracht op en verhoog je vitaliteit. Mijn skills als TRE Provider, hypnotherapeut en coach zet ik deskundig in voor vrouwen die het nodig hebben. Zoals vrouwen die volledige controle houden over hun emoties en moeite hebben zich te uiten, waardoor je geblokkeerd raakt. Wil je hierna nog verder om bijvoorbeeld sterke rollen van de Criticus en de Perfectionist in je leven meer in balans te brengen? Daarvoor ben je ook van harte welkom in mijn praktijk. 

  

Irene Schaap TRE Provider
Hartelijke groet, Irene Schaap
Gecertificeerd TRE® Provider en Allround hypnosetherapeut

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Bodymotion zomerworkshop 2022Ontrafel de verborgen stresspunten in je leven.
Ontdek manieren om hiermee om te gaan.
De zomerworkshop Bodymotion voor vrouwen
die worstelen met emoties.

Waar je vanaf wilt, daar moet je eerst heen.

Stukje bij beetje meer zen en sereen.

Zacht, compassievol en vriendelijk.

Dàt is de weg naar geluk.

Spanning loslaten bij coaching vitaal 13