Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

Werken bij bedrijven en gemeenten

Over Irene neemt je vele jaren mee terug toen ik gedurende 2,5 jaar de opleiding voor leerling verpleegkundige A volgde. Ik droomde van een kinderaantekening. Helaas heb ik het niet kunnen afmaken. Daarna bracht ik pakweg 30 jaar door bij bedrijven en gemeenten in verschillende functies en branches. Ik begrijp dus heel goed hoe het voelt om je steentje bij te dragen, maar ik heb ook ervaren dat de balans zoek is. Ik zou willen dat TRE® toen al onderdeel van mijn leven was. Dan had ik meer ontspannen mijn werk gedaan. Die ontspanning had ik meegenomen in mijn privéleven. Het had mij meer ruimte gegeven om te reflecteren op mijzelf. Het had de nodige rust gebracht in mijn leven. Als ik nu terugkijk zie ik een vrouw die het af en toe best moeilijk had. Mij openstellen en kwetsbaar durven zijn... het ging allemaal niet vanzelf. En dat hielp niet mee om succesvolle relaties op te bouwen. Gelukkig zit ik nu lekker in mijn vel en daar heb ik ook bewust veel tijd en moeite in gestoken. Meer tevredenheid, vitaliteit en emotioneel meer stabiel, dat gun ik andere vrouwen ook!

Thuiskomen...

Thuiskomen doe ik in het landelijke Nieuwkoop samen met mijn man en dochter, waar we het samen goed hebben.

Voor vrouwen het verschil maken

Rond 2014 begon ik een nieuwe weg voor te bereiden. Ik wilde iets moois opbouwen om vrouwen te ondersteunen. Om voor vrouwen écht het verschil te maken, zodat ze vitaler in het leven staan. Dus ik leerde over functionele voeding en functioneel coachen. En kreeg een breder begrip over stress, emoties, slapen, spelen, gedrag, presteren, voeding, bewegen en gezondheid.

Ik sluit je een tijdje in mijn hart en hoofd. We lopen even samen op. Net zolang als voor jou nodig is.

Werken met het onderbewustzijn

Ik nam mee dat veel zich afspeelt in het onderbewustzijn. Hoe je vandaag in het leven staat heeft te maken met je persoonlijke geschiedenis. Je wordt gevormd door je ervaringen. De fijne en ook de minder fijne ervaringen. Dus certificeerde ik voor Allround Hypnosetherapeut en volgde in Nederland en België nog allerlei verdiepende hypnose technieken en -methoden… maar ik was daarmee nog niet klaar. Eerst ging ik mijn praktijkruimte geschikt maken en nam ik afscheid van mijn werk bij de gemeente Leiden. Toen nam ik de volgende stap…

Tension Releasing Exercises - TRE® is de zelfhelende werking van het lichaam in gang zetten

Ik nam een nieuwe stap want er kwamen in de praktijk ook gespannen en overprikkelde mensen. Zij konden onvoldoende meegaan met de hypnosebehandeling. Ik zag dat er bij deze mensen eerst spanning uit moest om ruimte te maken voor volgende stappen. En vervolgens kwam Tension Releasing Exercises (TRE®) op mijn weg. Eerst omdat ik het persoonlijk goed kon gebruiken. TRE® zorgde ervoor dat mijn vastzittende en gespannen lijf weer ging stromen. Op spiritueel vlak bracht het mij ook de nodige verdieping. In november 2018 startte ik met de opleiding van TRE® Provider. Het coronavirus zorgde voor de nodige uitdagingen en vertragingen tijdens de opleiding. Gelukkig kon ik zelf veel spanningen ontladen met TRE® ?.

Voor wie het nodig heeft

Nu vinden steeds meer vrouwen de weg naar mijn praktijk in Nieuwkoop en (af en toe in Rotterdam). Het voelt heel bevredigend om deze methode van Moeder Natuur te mogen uitdragen aan iedereen die de zelfherstellende werking zo goed kan gebruiken. 

Coaching voor vrouwen die de last voelen van een overspannen lichaam. Om met lichaamsgerichte tools van Moeder Natuur de opgebouwde spanning te ontladen. Voor rust en ontspanning!

Ontdek óók de natuurlijke methode van Moeder Natuur en herover je rust en ontspanning! Bouw hiermee geestelijke en lichamelijke veerkracht op en verhoog je vitaliteit. Voel hoe je weer tot rust komt. Ervaar dat we dit aangeboren mechanisme niet voor niets hebben meegekregen om telkens weer spanning kwijt te raken.

Irene Schaap TRE Provider
Hartelijke groet, Irene Schaap
♥ Mijn give away voor jou: Een zonnestraal recht in je hart ♥