Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

Werken bij bedrijven en gemeenten

Over Irene neemt je vele jaren mee terug toen ik gedurende 2,5 jaar de opleiding voor leerling verpleegkundige A volgde. Ik droomde van een kinderaantekening. Helaas heb ik het niet kunnen afmaken. Daarna bracht ik pakweg 30 jaar door bij bedrijven en gemeenten in verschillende functies en branches. De grootste gemene delers van elke functie waren ondersteunend, uitdagend en organiserend, zodat alles op rolletjes liep. Het woord zorgzaam voelt hier ook passend. Het ging om mijn bijdrage aan het succes van een persoon, een afdeling, een bedrijf, een doel, een missie. Daarin nam ik taken op mij en droeg ik verantwoordelijkheden. Ik begrijp dus heel goed hoe het voelt om je steentje bij te dragen, maar ook wanneer de balans zoek is.

Thuiskomen...

Thuiskomen doe ik in het landelijke Nieuwkoop samen met mijn man en dochter, waar we het samen goed hebben.

Voor vrouwen het verschil maken

Zo’n jaar of zes geleden begon ik een nieuwe weg voor te bereiden. Ik wilde iets moois opbouwen om vrouwen te ondersteunen. Om voor vrouwen écht het verschil te maken, zodat ze vitaler in het leven staan. Dus ik leerde over functionele voeding en functioneel coachen. En kreeg een breder begrip over stress, emoties, slapen, spelen, gedrag, presteren, voeding, bewegen en gezondheid.

Werken met het onderbewustzijn

Ik nam van de modules over voeding en coachen mee, dat veel zich afspeelt in het onderbewustzijn. Hoe je vandaag in het leven staat heeft te maken met je persoonlijke geschiedenis. Je wordt gevormd door je ervaringen. De fijne en ook de minder fijne ervaringen. Dus certificeerde ik voor Allround Hypnosetherapeut en volgde in Nederland en België nog allerlei verdiepende hypnose technieken en -methoden… maar ik was daarmee nog niet klaar. Eerst ging ik mijn praktijkruimte geschikt maken en nam ik afscheid van mijn werk bij de gemeente Leiden. Toen nam ik de volgende stap…

Tension Releasing Exercises - TRE® is werken met het lichaam

Ik nam een nieuwe stap want er kwamen in de praktijk ook mensen met gespannen en overprikkelde lijven. Zij konden onvoldoende meegaan met de hypnosebehandeling. Ik zag dat er bij deze mensen eerst spanning uit moest om ruimte te maken voor volgende stappen. En vervolgens kwam Tension Releasing Exercises (TRE®) op mijn weg. Eerst omdat ik het persoonlijk goed kon gebruiken. TRE® zorgde ervoor dat mijn vastzittende en gespannen lijf weer ging stromen. In november 2018 startte ik met de opleiding van TRE® Provider. Het coronavirus zorgde voor de nodige uitdagingen en vertragingen tijdens de opleiding. Gelukkig kon ik zelf veel spanningen ontladen met TRE® 😉.

Het is zover...

Ik begeleidde tijdens mijn opleiding ruim 100 deelnemers met TRE® lessen (individueel en groepen) en zag mooie resultaten (zie de reacties onder het Facebookbericht). En nu is het zover… de nieuwe weg waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt is zo goed als klaar (want wanneer ben je écht klaar?).

Een mooie toekomst voor vrouwen met vastzittende lijven

Hoe ik de komende tien jaar voor mij zie? Ik zie vrouwen en zij komen naar mij toe om hun vastzittende gespannen lijven weer te ontspannen. Zij leren een natuurlijke methode om opgebouwde spanningen door stress en trauma te ontladen, zodat ze het als zelfzorgmiddel thuis gaan gebruiken.

Body & Mind komen samen

Naast TRE® om gestreste en gespannen lijven weer soepel, kalm en ontspannen te maken, maak ik gebruik van een speciale methode. Met deze speciale methode bereik ik onderbewuste overtuigingen en belemmeringen die vaak in de jonge kinderjaren worden gevormd. Zoals gedachten en gevoelens over te weinig zelfvertrouwen, faalangst, lage eigenwaarde of juist overcompensatie zodat je gemakkelijk over je grenzen gaat. Bij Coaching Vitaal en TRE Praktijk komt Body & Mind samen. Ik zie een mooie toekomst voor al die vrouwen!

Warm, wijs en Zen brenger

Als je de behoefte voelt, breng ik zen terug in je leven. Ik luister samen met jou naar de verhalen van je innerlijke delen. Deel mijn wijsheid en warmte met jou. Je leert jezelf op een andere manier kennen. Je leert ondersteunende technieken en methoden in te zetten bij uitdagende situaties.  Met mijn begeleiding laat je stukje-bij-beetje spanning los. Thuis ligt straks voor jou een geruststellend zelfzorgmiddel onder handbereik klaar. Een natuurlijke methode om telkens zen in je leven terug te brengen.

 

 

 

 

 

 

Irene Schaap, Certified TRE Provider hypnotherapeut bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Shake jezelf zen met TRE®! Alle stress en spanning uit je lijf.
Met vitale groet, Irene Schaap

 4logotrenetherlands

Coaching Vitaal en TRE Praktijk zijn aangesloten bij TRE Nederland.

Kijk mee in de spiegel van Irene

De praktijk is open voor individuele lessen en behandelingen.
Voor meer informatie m.b.t. leidraad Covid-19/Corona
verwijs ik naar deze brief: cliëntenbrief.