De ervaringen van deelnemers/cliënten TRE® - Tension en Trauma Releasing Exercises en Innerlijk werk/Hypnotherapie, EFT - Emotional Freedom Techniques

Jet van der Neut, Nieuwkoop, 1 mei 2024

"Ik kwam met een burn-out thuis te zitten en had t gevoel dat ik helemaal vast zat. Ben gaan zoeken wat ik ermee kon doen en kwam Irene tegen op internet, wat me direct aansprak. Gelijk bij de kennismakingsgesprek voelde ik me op mijn gemak. Irene gaf aan dat TRE en EFT een goede combinatie was om me te helpen. Door meditatie en oefeningen kon ik goed thuis aan de gang en voelde gelijk al verschil. Tussen de behandelingen werd er met regelmaat door Irene gevraagd of t lukte. Wat een byzondere ervaring om je te kunnen ontspannen en steeds te verminderen.
Irene bedankt voor de fijne begeleiding en steun die je op een rustige en vertrouwde manier hebt gegeven, zodat ik me weer veel beter voel en e er verder mee kan.
Groetjes Jet'.

Annemarie Kalkman, Nieuwkoop, 9 april 2024

“Ik ben zo blij met de hulp van Irene! Ik heb al jaren chronische stress en dat merk ik lichamelijk behoorlijk. Bovendien kan ik stress niet makkelijk loslaten, ondanks yoga, meditatie en ademhaling. Irene heeft mij geleerd om te kunnen ontladen via TRE waarbij ik de begeleiding als erg fijn heb ervaren. Ze houdt een soort spiegel voor, waardoor het stukje bewustwording ook meegenomen wordt. Het fijne van TRE is ook dat je het thuis kunt doen. Ik merk echt al verschil, al ben ik nog maar net begonnen. Kortom: een aanrader voor iedereen die veel stress ervaart en meer rust in body & mind wil ervaren! Dank je wel Irene :-)“

Hanneke Vonk, 10 maart 2024

"Ik had last van aanhoudende lichamelijke klachten (met name dagelijks vreselijk hoofdpijn) na lange tijd stress te hebben gehad. Gezonder eten en yoga hielpen al wel iets, maar TRE was het laatste puzzelstukje waarmee ik eindelijk echt vrijwel volledig van mijn klachten af kwam. Ik vond en vind de logica erachter prettig en Irene is een heel fijne vrouw die alles goed uitlegt en begeleidt. Ik doe TRE nog 2 à 3 keer per week zelf thuis en ontspan er heerlijk van. Ik kan het echt iedereen aanraden!"

Bente, 22 jaar, 23 november 2023

"3 sessies TRE heb ik bij Irene gevolgd. De sessies waren erg fijn en Irene geeft duidelijke uitleg en liefdevolle begeleiding waardoor ik mij altijd op mijn gemak heb gevoeld. Echt heerlijk ontspannen waren de sessies! Ook na de sessies checkt Irene vaak bij je in, laat ze weten er voor je te zijn en stuurt ze oefeningen op die je thuis kan oefenen. Ze denkt heel erg met jou en de klachten die je ervaart mee. Ik raad het iedereen aan om zeker TRE een keer te proberen bij Irene!"

Mar, oktober 2023

Irene is gecertificeerd 'TRE-provider' en zo vond ik haar praktijk: via de site van TRE Nederland. Ik kreeg de tip om, onder begeleiding, de TRE-oefeningen toe te passen om mijn zenuwstelsel te helpen kalmeren en reguleren. Ik vond het heel belangrijk dat dit gebeurde op een professionele manier die bij mij past. Nu ik de basisoefeningen, en variaties daarop, op een goede manier heb aangeleerd, kan ik ze vrijwel altijd en overal inzetten. Als er maar een beetje ruimte en rust is.

Irene is een kalme coach met de juiste ervaring. In slechts drie sessies had ik de oefeningen onder de knie. Ik vond het prettig met Irene te werken; zij kan op rustige en betrokken wijze theorie en praktijk overbrengen, kijkt goed naar wat haar client nodig heeft en is uitstekend bereikbaar. Zelfs tijdens haar vakantie, nam zij de moeite mij te begeleiden en toonde ze interesse in mijn voortgang.

Ik ben blij dat ik Irene benaderd heb. Ik vind TRE een mooie aanvulling op de mindfulness-oefeningen die ik reeds deed. Een aanrader!

Marjolein de Kruijf, Zevenhoven, mei 2023

"Ik heb tijdens mijn burn-out (nu 1,5 jaar) heel veel lichamelijke pijnen mogen ervaren. Eigenlijk dacht ik meteen wel dat ik naast het geestelijke ook iets lichamelijke moest gaan aanpakken. Dit was nog wel een zoektocht, want het was mij niet duidelijk wat nu echt ging helpen. Toen tipte iemand mij over TRE en ik ben dit gaan googlen. En na een uitleg filmpje te hebben gezien dacht ik meteen; ja dit gaat over mij. 
Ik las ook dat de oefeningen niet moeilijk waren en dat je ze thuis kunt doen. Wel werd geadviseerd de eerste paar keer dit met een getrainde coach te doen. Toen kwam ik bij Irene uit, lekker in de buurt. 
 
Ik ben blij dat Irene mij helpt hierbij. De oefeningen zijn zeker niet moeilijk. Maar in de 4 weken tijd reageert je lichaam anders en steeds meer op de oefeningen. Het is dan fijn om dit met iemand te overleggen die er verstand van heeft. Anders had ik dit niet door gezet denk ik. Het is bijzonder dat het lichaam zelf aan geeft waar iets nodig is. De bewegingen veranderen steeds en het is soms echt lachwekkend.
Irene is een hele rustige vrouw. Ik kon gewoon mezelf zijn. Ze denkt met je mee wat je nodig hebt en geeft dan deze kennis mee. Je kunt ook altijd tussendoor vragen stellen, niets is teveel.
 

Na een TRE sessie voelt het alsof er van binnen wat opgeschud is en dat geeft wel een opgelucht, rustig gevoel. Ik ben nu 5 weken bezig en helaas ik slaap nog niet beter. Wel heb ik veel minder pijn op een lichamelijke plek waar ik al jaren mee loop. En ik ervaar minder erge stress reacties op mijn lichaam. Mijn dochter vroeg een week geleden waarom ik ineens zo leuk was geworden. Mhm… misschien heeft dat ook met de TRE te maken?? Ik ga er zeker mee door, hierin valt zeker nog veel meer te halen voor mij. Ik zou het ook iedereen adviseren."

 

Sylvia, Hazerwoude-Dorp, november 2022
"Ik was al een langere tijd onrustig in mijn lijf en ik ben gaan zoeken wat mij hierbij zou kunnen helpen. Ik werd gewezen op TRE en ben gaan zoeken naar een provider. Zo ben ik bij Irene terecht gekomen.
Irene is een prettig persoon om naar toe te gaan. Ze neemt alle tijd voor je en als je tussendoor vragen hebt dan reageert ze snel.
 
Ik heb inmiddels 3 sessies gehad en ik kan zeggen dat de onrust voor 85 procent weg is. Ik hoop dat ik in de loop van de tijd kan zeggen dat dit 100 procent is geworden. Ook had ik veel last van onrustige benen (restless leggs) en na een TRE sessie heb ik daar geen last meer van. Zodra dit weer op komt zetten weet ik dat ik iets verzuimd heb om te doen, nl TRE ! Je lichaam geeft  zelf aan wanneer je weer TRE moet gaan doen. Ik probeer dit 2 a 3 keer per week te doen. Wat ik erg fijn vind is dat dit een zelfhulpmiddel is. Je kan dit je hele leven blijven doen en wat is nu ongeveer een half uur per sessie ( kan ook een minuut of 5 zijn als je minder tijd hebt ) om je daarna goed te voelen! Ook het (in)slapen gaat een stuk makkelijker dan voorheen en is mijn slaapkwaliteit ook beter geworden.
 
Ik ben blij dat ik de TRE bij Irene hebt gedaan en ik kan het iedereen aanraden die net als ik spanningen probeert kwijt te raken! Gewoon doen!

Irene, dank je wel!"

Michelle 30 jaar, september 2022

"Ik loop al een aantal jaren met spanningsklachten rond. Van nature ben ik nogal snel gestresst en in de afgelopen jaren kreeg ik steeds meer last van mijn schouders en rug. Omdat ik net een nieuwe baan had, wat ook weer wat spanning met zich meebracht, werden mijn klachten erger. Op het moment dat ik ook steeds slechter ging slapen kwam ik toevallig de folder van Irene tegen, ik was direct geïnteresseerd en heb contact gezocht met Irene.

Het telefoon gesprek met Irene voelde direct vertrouwd. Wat ik zo prettig vond is dat ze alle tijd nam om e.e.a. uit te leggen, mee te denken en daarbij niet aan te dringen om langs te komen.

Irene heeft alle tijd genomen tijdens de sessies, om te luisteren en af te stemmen. Als oefeningen niet het gewenste resultaat geven, weet ze deze altijd aan te passen en ook voor andere spanningsklachten kreeg ik nog aanvullende oefeningen. Irene is heel betrokken en het was prettig om ook tussentijds even contact te hebben voor vragen.

Danzij Irene heb ik een hele prettige manier ontdekt om spanningen wat kwijt te raken. Ik ben nog maar 2 weken begonnen maar ik merk al een verbetering van mijn slaap en rugklachten.
Ik weet dat er nog meer verdieping mogelijk is, daarvoor ga ik Irene in de toekomst zeker benaderen."

Machteld, juni 2022

"Hartelijk dank voor jouw input. De intake, de daadwerkelijke TRE behandelingen en de follow up door appjes en telefoongesprekken voelen als een warm bad. Onder jouw deskundige leiding heb ik me over kunnen geven en kunnen leren hoe je TRE kan inzetten en zelf kan doen. Ik heb jouw manier van werken als 'rijk' ervaren. Er werd niet (zichtbaar) op de tijd gelet. Jouw zachte manier van benaderen tijdens de oefeningen was prettig. Goede voorbeelden, duidelijke uitleg en als ik het niet goed had begrepen nog extra uitleg via de app of telefoon.

TRE heeft deuren opengezet. Het maakt mij op sommige momenten ook kwetsbaarder. Maar ik voel me meer ontspannen en lijk meer aan te kunnen. Ik oefen lekker door en weet je te vinden als dat nodig is."

Patrice over TRE bij Coaching Vitaal 2

Patrice, Rotterdam, april 2022
"Ik had al een tijdje het idee om TRE te gaan doen, ik deed ook al iets ermee, maar ik wist niet zeker of ik het 'goed' deed en toen vond ik Irene ;) Ik had hulp nodig vanwege spierspanning, waardoor ik slecht loop.

Ik koos voor Irene vanwege de informatie op de site en omdat ze makkelijk bereikbaar is in heel veel opzichten, per app, per telefoon, per mail, maar zeker ook als mens. Geen koud en zakelijk contact, maar warm en menselijk met oprechte interesse!

Irene neemt echt de tijd en legt alles goed uit, op een manier die het beste bij mij paste. Ook de nazorg heb ik als erg fijn ervaren, vooral omdat ik dat niet verwacht had. Tussen de afspraken door mag je altijd vragen stellen. Ze heeft echt passie voor waar ze mee bezig is. Ik vind het top!

Wat het me gebracht heeft is dat ik stille hoop heb dat ik er inderdaad beter door ga functioneren, qua beweging, maar ook dat ik wat beter kan ontspannen erdoor. Het voelt in ieder geval al erg goed en over een tijdje wil ik zeker nog een keer afspreken voor een vervolg.

Dank je wel Irene, ik vond het een ontzettend fijne ervaring!"

Irene, Alphen a/d Rijn, februari 2022

"Ik vond het heerlijk om weer terug te stappen in de praktijkruimte van Irene. Een gevoel van ontspanning en rust kwam over mij heen. Een middagje voor mijzelf met een TRE individuele vervolgles om weer een stap te kunnen zetten naar voelen in plaats van denken. Irene is een fijn persoon die goed luistert en met haar rustige stem hielp ze mij naar een intense maar heerlijk TRE sessie. De terugkommiddag hielp mij om TRE weer met wat meer regelmaat terug te brengen in mijn leven. Ik merkte na 2x zelf oefenen al dat ik meer naar voelen kon en meer uit mijn hoofd kon komen. Ik ben benieuwd wat het mij nog meer gaat brengen."

Jacqueline, februari 2022

“Na een langdurige stressvolle periode kwam eind 2021 TRE op mijn pad. Ik was ten einde raad omdat de spanning die ik in mijn lichaam voelde mijn dagelijks leven totaal in z’n greep had. Ik kon letterlijk niet meer functioneren en voelde me als het ware bevroren. Ik las bij toeval een oud artikel over TRE in een blad en heb contact gezocht met Irene. Na de eerste sessie bij haar was ik echt enorm hoopvol en gelukkig dat ik iets had gevonden wat mijn spanning sterk kon verminderen. Irene heeft samen met mij op een rustige, zachte en aandachtige manier de oefeningen doorlopen. Ik voelde mij totaal op mn gemak en veilig bij haar. Na 3 sessies met begeleiding van Irene kan ik thuis zelf de oefeningen doen en het geeft me nog steeds veel rust en ontspanning. Ik kan de dag weer beter aan en het gevoel van spanning in mijn mijn lichaam is sterk afgenomen. Ik ben zo blij dat ik Irene heb gevonden en ik weet zeker dat TRE altijd een deel van mijn leven zal blijven.” 

A. Bos, Roelofsarendsveen, september 2021 “TRE heeft mij heel veel gebracht. Het helpt mij enorm om een diepe ontspanning te voelen en de opgeslagen stress los te laten. Echt een bevrijding. Heel fijn om niet te hoeven praten, maar iets met je lijf te kunnen doen en het werkt nog dagen door. Ik vind het echt een aanrader, zo simpel en zo doeltreffend. En Irene heeft mij er heel fijn in begeleid." 

Annemiek Stravers. "In november 2021 heb ik bij Irene de TRE oefeningen geleerd. Het was en is nog steeds een bijzonder prettige en positieve ervaring! Sindsdien is de constante onrust uit mijn lichaam weg, ik slaap beter, mijn eetlust is weer terug en heb meer energie, kortom mijn oorspronkelijke positiviteit is er weer! Omdat ik diabetes heb spuit ik insuline en zelfs dit heb ik kunnen verminderen, bij controle van de internist was zij heel erg tevreden over de bloedsuikers en overige waarden van de afgelopen weken!! Natuurlijk heb ik haar verteld over TRE, zij kende het niet. Het is belangrijk dat er meer bekendheid komt over deze oefeningen. Het mooie hiervan is dat je het zelf in de hand hebt, je bent niet afhankelijk van derden maar je dient het natuurlijk wel te onderhouden. Ik zelf doe 2 a 3 keer per week de oefeningen, net hoe het uitkomt.  

Irene heb ik leren kennen als een warme en begripvolle vrouw met een luisterend oor. Zij legt de oefeningen ook heel rustig uit en neemt alle tijd voor je. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen ontmoeten en kan Irene dan ook van harte aanbevelen!"

Testimonial TRE California

 

Lia Verhage, Nieuwkoop. November 2021.

“En dan loop ik toevallig tegen TRE op, op het moment dat ik op zoek ben naar hulp om mij wat meer ‘ontspannen’ te voelen. Op 2 fietsminuten van waar ik woon. Ik kom bij Irene en voel me meteen thuis in de ruimte en bij Irene. Heel rustig en met veel uitleg wordt eerst verteld over TRE en worden dan de oefeningen voorgedaan. Het is niet moeilijk maar aanwijzingen zijn nodig. Het gaat meteen goed en ik vind het een wonderlijk gebeuren, de trillingen en ontlading en na afloop rustig en ontspannen. Het is geen praat-sessie maar kon toch het een en ander kwijt.Na de 2e keer ging ik zelf aan de slag met de gegeven instructies. Fijn is het dat je altijd kan bellen/Whatsappen voor vragen of hulp. De 3e keer was intensief en ontspannend tegelijk. Ik slaap al meer door en mijn hoofdpijn is een stuk minder. Ik voel al wat het me kan brengen en ga zeker zelf door. Zeker voor iedereen aan te bevelen! Ik vond het erg prettig/fijn/wonderlijk/ ontspannend/veelbelovend."

Anoniem, vrouw, najaar 2021. “Zelfs mij lukt het! Omdat mijn lichaam zich moeilijk op commando laat ontspannen, wist ik niet of de TRE oefeningen tot resultaat konden leiden, maar het werkt.
Irene begeleidt de sessie op een prettige wijze. Nu verder thuis mee aan de slag.”

reviews tre praktijk en coaching vitaal 6

Testimonial TRE California

 

reviews tre praktijk en coaching vitaal 5

reviews TRE Praktijk en Coaching Vitaal

reviews tre praktijk en coaching vitaal 8

reviews tre praktijk en coaching vitaal 1

reviews tre praktijk en coaching vitaal 7