Volledig jezelf zijn op het werk met duidelijke grenzen. Van onzekerheid naar zelfvertrouwen. Het realiseren van je verlangens, dromen en ambities.

Verlang jij ook naar je weer uitgerust voelen? Naar zorgeloos je bed in stappen met het vertrouwen dat je goed slaapt? Wil jij ook de rust voelen als je wilt gaan slapen? Ben je klaar met piekeren, malen en je doodmoe voelen?

EFT en TRE zijn zelfhulpmiddelen om slapeloosheid op te lossen. Het zijn twee verschillende methoden die je los van elkaar, of naast elkaar kan inzetten. Met TRE – Tension en Trauma Releasing Exercises zorgt ontlading van opgebouwde spanning in het lichaam voor diepgaande ontspanning. EFT – Emotional Freedom Technique haalt een negatieve lading van negatieve gebeurtenissen en situaties waardoor je energiesysteem wordt opgeschoond.

De kracht van EFT en TRE om spanning en onrust weg te nemen 

Er zijn vele oorzaken waarom vrouwen slaapproblemen hebben. Welke herken jij?

  • Onrust door stress en spanning als je met een burn-out thuis zit.
  • Een periode dat je over je grenzen bent gegaan.
  • Onrustige nachten omdat je je zorgen maakt over je functioneren op je werk.
  • Voortdurende spanning door situaties in je leven die je niet altijd kan ontlopen, zoals relatieproblemen, problemen in je gezin, geldzorgen.

…..dankzij Irene heb ik een hele prettige manier ontdekt om spanningen wat kwijt te raken. Ik ben nog maar 2 weken begonnen maar ik merk al een verbetering van mijn slaap en rugklachten. Ik weet dat er nog meer verdieping mogelijk is, daarvoor ga ik Irene in de toekomst zeker benaderen." Michelle 30 jaar, september 2022.

Voor jou zette ik deze 13 gratis tips en verbeterpunten om beter te slapen op een rijtje.
Kijk ’s of er iets tussen staat wat je nu direct al kan toepassen.

Wat iedereen zou moeten weten, maar niemand je vertelt

Na een stressvolle zorgelijke periode in je leven bouwt je lichaam spanning op. Soms voelt het zelfs alsof je gevangen zit in een gevoel van onrust en moedeloosheid. Dat helpt natuurlijk niet als je eenmaal in bed ligt en je geen rust vindt. Of als er allerlei sombere gedachten door je hoofd gaan en je daarover blijft piekeren. TRE – Tension en Trauma Releasing Exercises is een methode om lichaamsspanning op een natuurlijke manier te ontladen. Dit werkt als een natuurlijke reset van je lichaam en je brein. Een aangeboren vaardigheid. Waarschijnlijk heb je dit al eens gevoeld. Zoals na een bevalling of na een heftig schrikmoment. Je lichaam trilt en beeft een tijdje. Het gaat helemaal vanzelf. Hiermee raak je dus overtollige spanning kwijt. Héél gezond! Helaas leren mensen deze manier van spanning kwijtraken vaak af. 

TRE helpt je om ontspannen te slapen

Het is heel fijn als je regelmatig spanning kwijtraakt. Dit zijn de voordelen:

  • het kalmeert het opgejaagde gevoel van stress
  • werkt veel dieper dan een massage
  • rust voor gespannen zenuwen
  • houvast als je het nodig hebt
  • voorkomt dat het verder boven je hoofd groeit

Het recept voor een goede nachtrust

Dan komt dit zelfzorgmiddel om de hoek kijken, waarmee je dagelijkse stress en diepe, chronische spanning in je lichaam kwijtraakt. Hoe gaat dat in zijn werk? Zeven simpele, fysieke oefeningen op een yogamat activeren bij jou het natuurlijke ontladingsmechanisme. Uiteraard begeleid ik je stap voor stap. Hierdoor komt spierspanning vrij en kalmeert je zenuwstelsel. Zo ontspant je lichaam en geest op een heel diep niveau. Een ideale voorbereiding en behandeling voor een goede nachtrust! Meestal zijn drie coachsessies voldoende om je alle fijne kneepjes van het ontladen mee te geven. Al snel doe je het thuis op je eigen vertrouwde plek. Het is voor steeds meer vrouwen een fantastische manier om rust in hun leven te brengen.

Ik was al een langere tijd onrustig in mijn lijf en ik ben gaan zoeken wat mij hierbij zou kunnen helpen. Ik werd gewezen op TRE en ben gaan zoeken naar een provider. Zo ben ik bij Irene terecht gekomen. Irene is een prettig persoon om naar toe te gaan. Ze neemt alle tijd voor je en als je tussendoor vragen hebt dan reageert ze snel.

Ik heb inmiddels 3 sessies gehad en ik kan zeggen dat de onrust voor 85 procent weg is. Ik hoop dat ik in de loop van de tijd kan zeggen dat dit 100 procent is geworden. Ook had ik veel last van onrustige benen (restless legs) en na een TRE sessie heb ik daar geen last meer van. Zodra dit weer op komt zetten weet ik dat ik iets verzuimd heb om te doen, nl TRE ! Je lichaam geeft zelf aan wanneer je weer TRE moet gaan doen. Ik probeer dit 2 a 3 keer per week te doen. Wat ik erg fijn vind is dat dit een zelfhulpmiddel is. Je kan dit je hele leven blijven doen en wat is nu ongeveer een half uur per sessie ( kan ook een minuut of 5 zijn als je minder tijd hebt ) om je daarna goed te voelen! Ook het (in)slapen gaat een stuk makkelijker dan voorheen en is mijn slaapkwaliteit ook beter geworden. Ik ben blij dat ik de TRE bij Irene hebt gedaan en ik kan het iedereen aanraden die net als ik spanningen probeert kwijt te raken! Gewoon doen! Irene, dank je wel! Sylvia, november 2022.

spanning loslaten met eft en tre bij coaching vitaal 1

Foto's credits: José Löhr

EFT past in iedere geestelijke verbandtrommel

Loop je rond met gevoelens zoals angst, zorgen, verdriet, schuldgevoel, jaloezie of schaamte? Voel je ergens een enorme weerstand tegen? Word je zomaar ineens overvallen met negatieve gevoelens? Als het je belemmert in je dagelijks leven, blijf er dan niet mee rondlopen. Terugkerende nare gevoelens werken ontregelend. Met EFT - Emotional Freedom Techniques haal je de ontregeling weg. Het werkt ongelooflijk eenvoudig en effectief. Het brengt rust en ontspanning. 

De spanning van bepaalde stressvolle of traumatische situaties uit het verleden verdwijnt of wordt milder. Zorgen, piekeren en allerlei ongrijpbare gedachten die jou uit je slaap houden, lossen op. Alle belemmeringen voor een goede nachtrust verdwijnen zo als sneeuw voor de zon! Net zoals EMDR. Echter EFT werkt zachter zonder de diepgaande herbelevingen. Eenmaal aangeleerd kun je het zelf blijven toepassen in je dagelijks leven en zo veel 'emotionele obstakels' uit de weg halen. Overal op de wereld passen mensen het toe.

Het geheim van twee minuten EFT tapping of kloppen

In een notedop werkt het als volgt: je beklopt 14 vaste punten op je bovenlichaam met twee vingertoppen. Dit werkt door op de onzichtbare energiestromen in je lichaam. Deze vaste punten heten energiepunten of acupunten. Zij werken in op de meridianen. Met het kloppen haal je verstoringen uit je systeem. Een ronde duurt ongeveer twee minuten. Die herhaal je enige tijd. Zo ruim je de boel lekker op! Een uitstekende manier om 'oude belastende emotionele rommel' kwijt te raken. Zeker als het bij jou voor slapeloze nachten zorgt. Je begint met de basismethode, zodat je snel zelf ermee kan werken. Het is fijn om de eerste keren begeleiding te krijgen, dan werkt het effectiever. Ik weet precies hoe ik de juiste aspecten van jouw slaapproblemen helder krijg.

De EFT methode hielp mij om opgeslagen trauma te verzachten en daardoor is het nu veel minder aanwezig in mijn systeem. Linda Brouwer, Zevenhoven, november 2022.

Slapeloosheid oplossen bij coaching vitaal in nieuwkoop

En dan loop ik toevallig tegen TRE op, op het moment dat ik op zoek ben naar hulp om mij wat meer ‘ontspannen’ te voelen. Op 2 fietsminuten van waar ik woon. Ik kom bij Irene en voel me meteen thuis in de ruimte en bij Irene. Heel rustig en met veel uitleg wordt eerst verteld over TRE en worden dan de oefeningen voorgedaan. Het is niet moeilijk maar aanwijzingen zijn nodig. Het gaat meteen goed en ik vind het een wonderlijk gebeuren, de trillingen en ontlading en na afloop rustig en ontspannen. Het is geen praat-sessie maar kon toch het een en ander kwijt. Na de 2e keer ging ik zelf aan de slag met de gegeven instructies. Fijn is het dat je altijd kan bellen/Whatsappen voor vragen of hulp. De 3e keer was intensief en ontspannend tegelijk. Ik slaap al meer door en mijn hoofdpijn is een stuk minder. Ik voel al wat het me kan brengen en ga zeker zelf door. Zeker voor iedereen aan te bevelen! Ik vond het erg prettig/fijn/wonderlijk/ ontspannend/veelbelovend. Lia Verhage, Nieuwkoop november 2021.

Van slapeloze nachten naar een tevreden slaper

In mijn praktijk in Nieuwkoop vertelden veel vrouwen na een paar TRE coachsessies dat hun leven is verbeterd. En niet alleen op het gebied van beter slapen, maar op vele andere vlakken. Zo verdwenen klachten zoals migraine- en hoofdpijn, rugklachten, spijsvertering en ervoeren zij meer rust en ontspanning in het doen en laten. Hier lees je de gedeelde ervaringen van vrouwen met o.a. TRE. Zelf ontdekte ik TRE in 2018 en het heeft mij samen met EFT absoluut geholpen om beter te slapen. Terwijl ik mijn leven lang angst had voor het donker en 's nachts veel lag te piekeren. Ik ben op 1 juli 2021 gecertificeerd als TRE Provider. Dat is voor jou goed nieuws, want dan weet je zeker dat je deskundige begeleiding krijgt. Een belangrijk punt om mee te nemen als je overweegt om een paar coachsessies Tension en Trauma Releasing Exercises af te spreken.

Reken voorgoed af met slapeloze nachten

Verlang je naar een goede nachtrust? Loop je op je laatste benen? Is je energiepeil te laag? Blijf niet rondlopen met je vragen en je problemen, maar neem contact met mij op. Geef jezelf een kans om je leven een positieve draai te geven!

 

Irene Schaap TRE Provider en Emotiemanager

Volledig jezelf zijn op het werk met duidelijke grenzen.
Van onzekerheid naar zelfvertrouwen. Het realiseren van je verlangens, dromen en ambities.