Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf! Zodat je weer tot rust komt en herstelt. Doorbreek de cirkel!

Coaching Vitaal en TRE Praktijk biedt TRE lessen aan. Het is een lichaamsgerichte methode om spanning kwijt te raken die voor de meeste mensen geschikt is. 

Alles wat je moet weten over TRE: doel, geschiktheid en locaties. Vraag je je af wat TRE precies is? Benieuwd of het iets voor jou is en waar je het kunt uitproberen? In deze video vertel ik je alles over deze techniek, dus neem snel een kijkje!

 

bekijk de video over TRE Tension en Trauma Releasing Exercises

Spanning zet zich vast in je lichaam

Leer zelf het bijzondere ontladingsmechanisme kennen waarmee je vastgehouden spanning en stress in het lichaam weer kwijtraakt. Het is voor iedereen belangrijk om weer aangesloten te zijn op een natuurlijke manier om het lichaam weer te ontspannen. Vastgehouden spanning is vaak te herkennen omdat het lichaam zelf signalen afgeeft. Spanning in het lichaam kan zich vastzetten in plekken zoals de nek- en schouders, het middenrif, de rug en het bekkengebied.

De spanning van vechten en vluchten bouwt hier op

Gespannen psoas spieren (deze lendespieren verbinden je bovenlichaam met je onderlichaam) zijn een ander teken dat het lichaam teveel spanning vasthoudt. De psoas spieren zijn als eerste betrokken bij de vecht- en vlucht respons. Daar wordt energie opgebouwd om te kunnen vechten, te verdedigen of te vluchten. Dáár mag de spanning ook als eerste weer het lichaam verlaten. Dat laatste deel komt vaak niet aan bod waardoor de spanning zich opbouwt. Dit kan klachten geven zoals hoofdpijn/migraine, kaakklachten zoals tandenknarsen, heup- en knieklachten en de eerder genoemde nek- en schouderklachten.

TRE voor mannen bij Coaching Vitaal en TRE Praktijk

Deze werkgerelateerde oorzaken veroorzaken spanning

  • Langdurige stress, onder druk staan, onderdrukt worden, je emoties onderdrukken.
  • Traumatische gebeurtenissen zoals verlies van je baan en machtsmisbruik.
  • Emotionele overbelasting, je zorgen maken, verdriet ervaren, boosheid voelen.
  • Het imposter syndroom (je onderschat je eigen prestaties en denkt niet goed genoeg te zijn).
  • Op je tenen lopen, geen nee durven zeggen, alles alleen willen doen.
  • Fysiek: verkeerde werkhouding achter de PC/laptop.

Zo laat je de opgebouwde spanning weer kwijt

In 2 tot 4 lessen leer je het mechanisme om dagelijkse spanning en vastgezette spanning van het lichaam zelf los te laten. Daarna is het een zelfzorgmiddel dat je thuis regelmatig inzet om spanning kwijt te raken. Meestal zijn twee tot vier TRE® lessen voldoende om vol vertrouwen zelf ermee aan de slag te gaan. 

Video impressie spanning kwijtraken met TRE

In deze korte video (in het Engels) krijg je een indruk van de toepassing van TRE en hoe het ontladen, het kwijtraken van lichaamsspanning, eruit ziet.

TRE tension releasing exercises bij Coaching vitaal

Artikelen over TRE

Over Tension en Trauma Releasing Exercises - TRE zijn de afgelopen jaren artikelen in de Libelle, Psychologie Magazine en Yoga Magazine verschenen. Klik op het boek om de artikelen te lezen.

Over TRE Tension Releasing Exercises in de media

Er was eens een gazelle die achterna gezeten werd door een leeuw. Lees hoe zoogdieren spanning kwijtraken.

Spanning kwijtraken na een scheiding

 

Kom naar mijn praktijk en ervaar zelf hoe je rust en ontspanning weer terug kan brengen in je leven. Speciaal voor vrouwen die volledig zichzelf willen zijn op het werk met duidelijke grenzen, is er dit programma.

Elke vrijdag van 13.00-14.30 uur ben je welkom in mijn praktijk in Nieuwkoop voor een individuele TRE introductie coachsessie/les.

Stuur mij een mail-bericht als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor de eerste les of introductieles. Daar zijn mogelijkheden voor in mijn praktijk in Nieuwkoop (Zuid-Holland). Of stuur mij hieronder een WhatsApp bericht. Nét zo makkelijk :)

WhatsApp bericht sturen naar Irene Schaap

Hartelijke groet, Irene Schaap
Gecertificeerd TRE® Provider en Emotiemanager
Gratis download: Relax je mind en ontspan je lijf