Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf! Zodat je weer tot rust komt en herstelt. Doorbreek de cirkel!

Coaching Vitaal en TRE Praktijk biedt TRE lessen aan. Het is een lichaamsgerichte methode om spanning kwijt te raken die voor de meeste mensen geschikt is. 

Spanning zet zich vast in je lichaam

Leer zelf het bijzondere ontladingsmechanisme kennen waarmee je vastgehouden spanning en stress in het lichaam weer kwijtraakt. Het is voor iedereen belangrijk om weer aangesloten te zijn op een natuurlijke manier om het lichaam weer te ontspannen. Vastgehouden spanning is vaak te herkennen omdat het lichaam zelf signalen afgeeft. Spanning in het lichaam kan zich vastzetten in plekken zoals de nek- en schouders, het middenrif, de rug en het bekkengebied.

De spanning van vechten en vluchten bouwt hier op

Gespannen psoas spieren (deze lendespieren verbinden je bovenlichaam met je onderlichaam) zijn een ander teken dat het lichaam teveel spanning vasthoudt. De psoas spieren zijn als eerste betrokken bij de vecht- en vlucht respons. Daar wordt energie opgebouwd om te kunnen vechten, te verdedigen of te vluchten. Dáár mag de spanning ook als eerste weer het lichaam verlaten. Dat laatste deel komt vaak niet aan bod waardoor de spanning zich opbouwt. Dit kan klachten geven zoals hoofdpijn/migraine, kaakklachten zoals tandenknarsen, heup- en knieklachten en de eerder genoemde nek- en schouderklachten.

TRE voor mannen bij Coaching Vitaal en TRE Praktijk

Deze oorzaken veroorzaken spanning

  • langdurige stress, onder druk staan, onderdrukt worden, je emoties onderdrukken
  • traumatische gebeurtenissen door ziekte, verlies, emotionele verwaarlozing, (machts)misbruik
  • emotionele overbelasting, je zorgen maken, verdriet ervaren, boosheid voelen
  • door een val of een ongeluk
  • verkeerde werkhouding achter de PC/laptop
  • fysieke overbelasting

Zo laat je de opgebouwde spanning weer kwijt

In 2 tot 4 lessen leer je het mechanisme om dagelijkse spanning en vastgezette spanning van het lichaam zelf los te laten. Daarna is het een zelfzorgmiddel dat je thuis regelmatig inzet om spanning kwijt te raken. Meestal zijn twee tot vier TRE® lessen voldoende om vol vertrouwen zelf ermee aan de slag te gaan. 

Video impressie spanning kwijtraken met TRE

In deze korte video (in het Engels) krijg je een indruk van de toepassing van TRE en hoe het ontladen, het kwijtraken van lichaamsspanning, eruit ziet.

TRE tension releasing exercises bij Coaching vitaal

Artikelen over TRE

Over Tension en Trauma Releasing Exercises - TRE zijn de afgelopen jaren artikelen in de Libelle, Psychologie Magazine en Yoga Magazine verschenen. Klik op het boek om de artikelen te lezen.

Over TRE Tension Releasing Exercises in de media

Er was eens een gazelle die achterna gezeten werd door een leeuw. Lees hoe zoogdieren spanning kwijt zouden moeten raken.

Spanning kwijtraken na een scheiding

 

Kom naar mijn praktijk en ervaar zelf hoe je rust en ontspanning weer terug kan brengen in je leven. 

Stuur mij een mail-bericht als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor de eerste les. Daar zijn mogelijkheden voor in mijn praktijk in Nieuwkoop (Zuid-Holland). Of stuur mij hieronder een WhatsApp bericht. Nét zo makkelijk :)

WhatsApp bericht sturen naar Irene Schaap

Hartelijke groet, Irene Schaap
Gecertificeerd TRE® Provider en Emotiemanager
♥ Een zonnestraal recht in je hart! ♥